Honza

Zákaznícka podpora

Infolinka: +420 777 916 961

Práve sme na telefóne

Nie sme na telefóne
Volajte Po-Pa medzi 8-15 hodinou

Inšpirácia pre vašu kúpeľňu: fotogaléria štýlov

Inšpirácia pre vašu kúpeľňu: fotogaléria štýlov

2. 9. 2019

Hľadáte inšpiráciu na plánovanie alebo rekonštrukciu kúpeľne. Inšpirujte sa rôznymi štýlmi a trendmi v dizajne kúpeľní.

Škandinávska kúpeľňa

 

V škandinávskych kúpeľniach prevládajú svetlé farby, najmä biela alebo krémová, doplnené šedou a čiernou. Dôraz sa kladie na prírodné materiály (napr. svetlé drevo) a uprednostňuje sa minimalizmus a čisté línie pred ornamentmi. Niektorí dávajú prednosť modernému poňatiu škandinávskeho štýlu, iných viac priťahuje prúd inšpirovaný vintage.

 

Kombinácia bielej a sivej farby s jednoduchými líniami vane a batérie a geometrickými vzormi na dlážke je príslovečným severským minimalizmom.

 

Svetlé drevo dokonale dopĺňa a oživuje strohý škandinávsky štýl a môžete ho použiť aj na drobné detaily. 

 

Kúpeľňa v prírodnom štýle

 

Materiály ako drevo, kameň alebo bambus, ale aj doplnky v podobe slamy a prútených košov dodávajú kúpeľni prírodný vzhľad. Atmosféru dotvorí množstvo živých rastlín. Materiály a farby použité v tomto štýle dodávajú kúpeľni pocit tepla a útulnosti.

 

V prírodných kúpeľniach hrajú hlavnú úlohu drevené prvky, rastliny a zemité farby.

 

Do tohto štýlu kúpeľne sa hodia aj rôzne koše z prírodných materiálov, ktoré vám pomôžu udržať v kúpeľni poriadok.

 

Keramická dlažba môže tiež vytvárať dojem dreva, pričom na rozdiel od dreva sa nemusíte obávať vlhkosti. 

 

Retro alebo vintage kúpeľňa

 

Retro a vintage štýl mnohí považujú za synonymá. Pre iných je vintage naozaj stará vec a retro sú "len" štýlové repliky kombinujúce dobový vzhľad a súčasné trendy. Niektorí ľudia si "retro" spájajú výlučne s 80. rokmi, iní s pôvabom 30. rokov. Nech sa na to pozriete z akejkoľvek strany, v kúpeľniach zariadených "v duchu starých čias" dominujú voľne stojace vane na nožičkách so štýlovými kohútikmi a mohutné liatinové radiátory, ktoré vás zahrejú. Steny nie sú pokryté obkladmi od podlahy až po strop, ako je to v prípade súčasných kúpeľní, ale sú v hornej polovici doplnené omietkou alebo úplne nahradené drevenými obkladmi či tapetami.

 

Voľne stojaca vaňa so štýlovou batériou je často dominantou retro kúpeľní.

 

Kúpeľňa v štýle Provence

 

Provence štýl je romantika inšpirovaná francúzskym vidiekom. Tento štýl sa vyznačuje použitím kameňa, priznaných tehál a dreva, steny môžu byť oživené tapetami alebo obkladmi. Interiér je zariadený rustikálnym nábytkom v bielej, krémovej alebo sivej farbe, často s efektom patiny. Ako doplnkové farby sa používajú farby krajiny Provence, ako je fialová, ružová, svetlomodrá alebo zelená. K dispozícii sú aj kvetinové vzory. Celkový dojem dotvára množstvo štýlových a vintage doplnkov vrátane lampášov a svietnikov, rezaných a sušených kvetov, prútených košov a veľkých zrkadiel v kovových alebo drevených rámoch. Na relaxáciu v romantickom prostredí je vhodná kúpeľňa v provensálskom štýle.

 

 

 

Moderná minimalistická kúpeľňa

 

Máte radi moderný štýl a minimalizmus? V kúpeľni potom ušetrite na farbách, vyberte si hlavne čiernu, bielu a sivú bez veľkého množstva doplnkov. Čo sa uberie na ozdobách, to sa pridá na kvalite. Ak si vyberiete luxusný nábytok s jednoduchými tvarmi a čistými líniami, kúpeľňa bude krásna sama o sebe. Súčasným trendom v minimalistických kúpeľniach sú veľkoformátové obklady, ktoré sa často kladú tesne vedľa seba, takže škáry nie sú na prvý pohľad viditeľné.

 

Kruhová vaňa - minimalizmus, ktorý si vyžaduje dostatok priestoru. Len tak bude kúpeľňa s veľkou vaňou pôsobiť vzdušne. 

 

 

Jednoduchosť farieb a materiálov podčiarkuje vysokokvalitný dizajnový nábytok.

 

Štýlová kúpeľňa bez rušivých prvkov

 

Chcete štýlovú kúpeľňu bez rušivých prvkov? Neviditeľné revízne dvierka pod obkladom alebo revízne dvierka v omietke vám pomôžu diskrétne zakryť vstup do nevzhľadných servisných a kontrolných priestorov. Stačí si vybrať podľa toho, ako budú navrhnuté povrchy stien vašej kúpeľne. Ak musíte umiestniť kontrolné dvierka do sprchového kúta, vyberte si vodotesný variant.